BeweegWijs

Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind, zowel op motorisch, sociaal-emotioneel als cognitief gebied. Tevens is bewegen essentieel voor een goede gezondheid.  Op onze school is dagelijks aandacht voor bewegen. Het bewegen op het plein wordt gestimuleerd middels “BeweegWijs”.

BeweegWijs” is een compleet interventie- programma om bewegen en spelen een kwaliteitsimpuls te geven gedurende de schooldag. Het doel van de interventie is het tegengaan van bewegingsarmoede door het bevorderen van lichamelijke activiteit (frequentie, intensiteit en tijdsduur) van kinderen, zodat zij de beweegnorm halen en actief zijn in school en op het schoolplein.

Door extra speelinstructie en speelbegeleiding en het creëren van een veilige, bewegingsvriendelijke omgeving met gekleurde zones zien we een positieve verandering m.b.t. het beweeg- en speelgedrag.

In de klas stimuleren wij bewegen d.m.v. "energizers" of bewegende leeractiviteiten.

Bekijk hieronder de filmpjes!

    

    


Meer informatie kunt u vinden via: 
www.beweegwijs.nl

Pleinkunst op het schoolplein 

Op de website van Cultuureducatie met Kwaliteit verscheen onlangs een leuk artikel over pleinkunst en Beweeg Wijs:


Op woensdagochtend biedt het schoolplein van Daltonschool Sint Joris in Borculo een actieve kleurrijke aanblik.

Groepen kinderen zingen en dansen onder begeleiding van een docent van Beweegwijs. Op een ander deel van het plein zijn jongens behendig om pylonnetjes aan het hockeyen en worden allerlei balspelen gedaan. 
Met Pleinkunst biedt de school kinderen een zorgvuldig gestructureerd aanbod op het schoolplein: vier dagen in de week kunnen ze kiezen uit een palet activiteiten. Dit leidt tot ‘rust’ op het plein. Lees meer... 

Agenda

No events to display.

Laatste nieuws