Duurzame school

Zonnepanelen

Wij willen als school graag bijdragen aan duurzaamheid. Wij vinden het belangrijk kinderen bewust te maken van duurzaamheid en van het belang van energie! Samen met het bedrijf ‘Slim opgewekt’ zijn plannen gerealiseerd om door middel van 114 zonnepanelen op het dak van onze school voldoende stroom op te wekken om het hele jaar gebruik van te kunnen maken! Wij zijn hiermee de 1e school in de gemeente Berkelland die op deze wijze een bijdrage levert aan duurzaamheid.

LED verlichting

Ook alle TL-lampen zijn vervangen door zuinige LED-lampen. Door deze maatregelen bespaart de school elk jaar 20.000 kg CO2. Zonder verduurzaming zouden 997 volwassen eiken geplant moeten worden om deze CO2 uitstoot te compenseren. Genoeg om 3,5 voetbalveld mee te vullen!


Monitoring

Om het begrip duurzaamheid begrijpelijk te maken voor kinderen, is een uniek monitoringscherm ontwikkeld, speciaal voor scholen. Op dit scherm, dat op een centrale plek in de school hangt, is dagelijks te zien hoeveel stroom er wordt opgewekt. Door dit te vertalen naar het aantal kopjes thee dat hiermee gezet kan worden, of hoe lang het smartboard of een laptop kan worden gebruikt, krijgen kinderen een gevoel bij de opgewekte energie.

Tijdcapsule

In 2015 zijn de zonnepanelen op een feestelijke wijze in gebruik genomen door het begraven van een tijdcapsule waarin alle kinderen hun wens of tekening gestopt hebben en die op 16 januari 2030 geopend zal worden. Een tegel op het schoolplein geeft aan waar de tijdcapsule begraven is.

        Slimme meter

De traditionele energiemeter voor het gasverbruik is vervangen door een 'slimme' digitale meter, waarvan de meterstanden op elk gewenst moment op afstand uit te lezen zijn. Met de slimme meter kunnen we ook zelf nauwkeurig ons energieverbruik volgen en krijgen we meer inzicht in de energiestromen: waar is veel energie nodig en waar juist minder? Zo wordt het gemakkelijker om energie te besparen.


Mechanische ventilatie

Alle lokalen van onze school zijn voorzien van mechanische ventilatie. Er is gekozen voor een geavanceerd ventilatiesysteem dat in elk jaargetijde zorgt voor een goede luchtkwaliteit. Dit duurzame systeem werkt met warmteterugwinning, zodat de warmte in de winter niet verloren gaat. Deze mechanische ventilatie zal positief bijdragen aan een gezond leerklimaat in onze school.

                               


Voor meer informatie: www.slimopgewekt.nl


Agenda

12 juni  -   Bootexcursie groep 7
14 juni  -   Kamp groep 8
15 juni  -   Zwemmen groep 7
15 juni  -   kampioenschap stoepranden
18 juni  -   Vaderdag
21 juni  -   Viswedstrijd
21 juni  -   Technieklokaal groep 8
23 juni  -   Bezoek Lebbenbrugge gr 7
26 juni  -   Technieklokaal gr 7

Laatste nieuws