Aanmelding en toelating:

Als kinderen de leeftijd van 4 jaar hebben bereikt mogen ze wettelijk worden toegelaten tot de basisschool. Vanaf hun vijfde jaar zijn kinderen leerplichtig. Aanmelding van nieuwe leerlingen gebeurt in Berkelland na schriftelijk bericht van de gemeente, waarbij de procedure voor alle scholen gelijk is.

De procedure van aanmelding is als volgt:
▪  De aanmeldingsprocedure van de school is leidend.
▪  Ouders melden hun kind schriftelijk aan bij de school van hun voorkeur.
▪  Aanmelding is mogelijk vanaf de dag waarop het kind 3 jaar wordt, maar minimaal 10 weken voor de start van het nieuwe schooljaar.

De school stuurt ouders een schriftelijke ontvangstbevestiging.
▪  Vanaf deze datum start de wettelijke termijn om binnen 6 weken een beslissing te nemen.
▪  Deze periode kan eenmaal met maximaal 4 weken worden verlengd.
▪  Dit zijn gewone weken, geen schoolweken.

Elk jaar organiseren alle scholen in Borculo een open informatiedag of -avond om ouders in de gelegenheid te stellen de school te leren kennen en hun kind, dat in de loop van het volgende schooljaar vier jaar wordt, op één van de scholen aan te melden.

Voordat het kind 4 jaar wordt, mag het 4 ochtenden komen kennismaken op school. Hiervoor ontvangen ouders voor aanvang van het schooljaar informatie. Natuurlijk kunnen ouders ook altijd onze school benaderen om inlichtingen te vragen of een afspraak te maken.